Heti válasz, 2006 november
Azt hittük, ő az, aki megalkotta a legszebb hazai szürkebarátot. Pedig nem igaz: ő az, aki szürkebarátból újra életre keltette tudatunkban a zalai bor képét. Bussay László 2005-ös évjáratú csörnyeföldi szürkebarátjával ismét pompás borral örvendeztette meg rajongóit. Azt szerethetjük benne, amit már az 1999-es évjáratában is élvezhettünk, és amit a 2002-es évjáratától kezdve folyamatosan kóstolhatunk: e táj különleges, játékos savakkal felépített boregyéniségét.
A szénás, elegáns illat mögött azt a különlegességet ismerhetjük fel, amit egyetlen más vincellértől sem kapunk meg: jól szerkesztett, gazdag, de nagyon jól iható zalai bort. Egészen sajátosan épül fel. Megízlelve az első benyomásunk az, mintha a felszíne feszes és tömör volna, miközben a bor magja inkább selymes, puha, már-már meleg hatású. Előbb meglepő, azután gyorsan megszerethető ez a kettősség - mert nem is érezzük annak. Ez a szürkebarát tökéletesen kerek. Nem tartjuk élesnek roppanó, eleven savait, nem akarjuk tömörebbé tenni finoman szőtt szerkezetét. Egyszerűen finom és jól iható. No meg igazi csörnyeföldi. Olyan bor, amitől könnybe lábad az ember szeme, ha a Mura-mente egykor szőlőkkel díszes, ma inkább erdőkkel borított domboldalait nézi.
Bussay László, csörnyeföldi szürkebarát, 2005 **** 3240 Ft