Az ember nem rájön valami lényegesre, hanem megsúgják neki odaföntről. Aki ezt tudja, lehajtja a fejét, és azt mondja, megsúgták. Nincs a földön semmi sem ok nélkül...
Bussay László

Netbirtok

Egy kis menedék a szőlőhegyen. Ez a kis netbirtok újjá akarja éleszteni a régi szőlőhegy világát. Újjá akarja építeni a ledőlt bástyákat, az enyészet világát, hogy újra élettel teljen meg a hegy, s a pince. Emlékezni, s újra átélni szeretne egy régi értékrendet. E sorok írója egy műegyetemet végzett srác, aki a jövőben a borral is szeretne foglalkozni.

Dr Bussay László borairól megjelent írások

Kerkaborum Vörcsöki Furmint 2006

2008. október, FN

Egy igazi meglepetés bor, több szinten is. Zalai furmintról ugyanis sokat nem hallani, a pöttyös csigavonallal ellátott címke mégis hat hektár termését takarja. És a borászok? Mert többen vannak: Bussay László, Heimann Zoltán és Sz. Kiss László, akiknek közös vállalkozása révén jött létre. Megy is a három féle babhoz, az aranyba hajló, köves-minerális illatú, hordóban érlelődött, ettől kicsit vaníliás, a hatos évjárat melegétől koncentrált, érett déligyümölcsöket is
felsorakoztató furmint jól megtámasztja a sertés szüzet.

Mintegy 1650 forint

A bort a következő ételhez ajánlják: Szűzpecsenye babbal és csokiszorbet