Az ember nem rájön valami lényegesre, hanem megsúgják neki odaföntről. Aki ezt tudja, lehajtja a fejét, és azt mondja, megsúgták. Nincs a földön semmi sem ok nélkül...
Bussay László

Netbirtok

Egy kis menedék a szőlőhegyen. Ez a kis netbirtok újjá akarja éleszteni a régi szőlőhegy világát. Újjá akarja építeni a ledőlt bástyákat, az enyészet világát, hogy újra élettel teljen meg a hegy, s a pince. Emlékezni, s újra átélni szeretne egy régi értékrendet. E sorok írója egy műegyetemet végzett srác, aki a jövőben a borral is szeretne foglalkozni.

Dr Bussay László borairól megjelent írások

Olaszrizling, Sárga muskotály, Tramini 2003

Borbarát magazin, 2004 ősz
BUSSAY LÁSZLÓ CSÖRNYEFÖLDI OLASZRIZLING 2003 ***/****

Szintén egy birtok, melynek hordóban pihenő borairól már írtunk idén, s amelyek most palackba kerültek. Olajosan sima, kerek, telt ízű - igazi kézműves bor. Nagyon jó inni: közepesen tömör test, varázslatos illat.

BUSSAY LÁSZLÓ CSÖRNYEFÖLDI OLASZRIZLING (KÉSEI SZÜRET) 2003 ***/****

Kellemes, jól iható olaszrizling, melyben nem annyira a fajta, hanem a botrytiszes jelleg kibontása a fő érték. Közepes test, mértéktartó, vagyis vonzó édesség jellemzi.

BUSSAY LÁSZLÓ CSÖRNYEFÖLDI SÁRGA MUSKOTÁLY (FÉLÉDES) ***

Kóstolás előtt legalább tíz percig érdemes szellőztetni. Kellemes, de nem tolakodó muskotályillat, kicsit cseres felszín jellemzi. Telt ízű, olajos bor: erős három csillag, közel a négyhez. Az év végére valószínűleg túllépi a nyolcvan pont határát.

BUSSAY LÁSZLÓ CSÖRNYEFÖLDI TRAMINI 2003 ****

Bussay László valamiért nagyon érzi ezt a fajtát: hallatlanul elegáns, harmonikus bort varázsolt belőle 2003-ban. Illata jellegzetesen traminis, de nem direkt, savai annak ellenére élénkek, hogy ebből a fajtából nehéz kicsiszolni egy kis gerincet.