Az alacsony kordonon művelt szőlőt annál jobban nemigen lehet hozamkorlátozni, ahogy azt a doktortól megszoktuk. Vagyis a már említett egy tőke egy palack bor az alapképlet. Jöhet akár hóvihar is, ilyen szigorú filozófia mellett nem nagyon okozhat csalódást egyetlen évjárat sem. A stílushoz hozz tartozik még, hogy első töltésű újfában, de nagy hordóban érlelődött az anyag.
A fás jegyek ezért teljességgel hiányoznak. Helyettük tökéletes az egyensúly a gyümölcsös és a minerális alkotóelemek között. A pohárban lassan, méltóságteljesen mozog, a kehely falára tapadva nagy testről árulkodik. Csak egészen kivételes fehérborok rendelkeznek ilyen húsos testtel, ilyen krémes-olajos szerkezettel. A természetes borkészítés, a spontán erjesztés és a folyamatos odafigyelés eredménye nem más, mint az egyéni illat, a mély ízek, a hosszú lecsengés és a felismerhető Bussay-stílusjegy.