Az ember nem rájön valami lényegesre, hanem megsúgják neki odaföntről. Aki ezt tudja, lehajtja a fejét, és azt mondja, megsúgták. Nincs a földön semmi sem ok nélkül...
Bussay László

Netbirtok

Egy kis menedék a szőlőhegyen. Ez a kis netbirtok újjá akarja éleszteni a régi szőlőhegy világát. Újjá akarja építeni a ledőlt bástyákat, az enyészet világát, hogy újra élettel teljen meg a hegy, s a pince. Emlékezni, s újra átélni szeretne egy régi értékrendet. E sorok írója egy műegyetemet végzett srác, aki a jövőben a borral is szeretne foglalkozni.

Dr Bussay László borairól megjelent írások

Esküvé 2006

Deluxe Magazin, 2008 május
Az esküvé bázisbor, a piramis alapja. Fahordós erjesztés és a keveréses érlelés után fél év elteltével kerül a palackba. Maga a doktor úr egy jó kacsahúshoz ajánlja, rozmaringos krumplival. De beszélgetni is jó mellette, hiszen ez egy örömbor, vallja mély meggyőződéssel.

"2006-ban 60 százalék olaszrizling és 40 százalék rajnai rizling házasítása, amely saját élesztővel erjedt, és 1000 l-es másodtöltésű hordóban 10 hónapot érlelődött. Intenzív illatában fehér húsú őszibarack, kis gyógynövényesség és diszkrét, fás jegyek. Telt, szép savú, zamatos bor, az előző évjáratnál több súlycsoporttal magasabb kategóriából."

Telt, szép savú, zamatos bor