Az ember nem rájön valami lényegesre, hanem megsúgják neki odaföntről. Aki ezt tudja, lehajtja a fejét, és azt mondja, megsúgták. Nincs a földön semmi sem ok nélkül...
Bussay László

Netbirtok

Egy kis menedék a szőlőhegyen. Ez a kis netbirtok újjá akarja éleszteni a régi szőlőhegy világát. Újjá akarja építeni a ledőlt bástyákat, az enyészet világát, hogy újra élettel teljen meg a hegy, s a pince. Emlékezni, s újra átélni szeretne egy régi értékrendet. E sorok írója egy műegyetemet végzett srác, aki a jövőben a borral is szeretne foglalkozni.

Kiskapu

Dr Bussay László borairól megjelent írások

Bussay Pinot Noir 2009

Ez a bor már most teljesen készen van, mi több, mintha a csúcsán lenne, így, egyéves korában. Kadarkát idéző, világos és barnás beütésű szín, pohárból kiugró, fejlett illat füstölt sonkával, cseresznyével, tejcsokival, avaros-csipkebogyós pinot-s jegyekkel. Kellően gazdag, de inkább illatos és áradó, mint mély. Egy kicsit melegebb karakterű, ennek megfelelően szájban is telt, puha, határozottabb alkohollal, füstös-cseresznyés ízzel. Savai rendben, de nincsenek túl sokan, cserekkel alig találkozni, szinte egy megérett bor benyomását kelti, noha nem koros. Illatban többet nyújt, szerkezetét, gerincét illetően támadhat egy kis hiányérzetünk. Eléri a 6 pontot. (2790 Ft, Bortársaság)