Az ember nem rájön valami lényegesre, hanem megsúgják neki odaföntről. Aki ezt tudja, lehajtja a fejét, és azt mondja, megsúgták. Nincs a földön semmi sem ok nélkül...
Bussay László

Netbirtok

Egy kis menedék a szőlőhegyen. Ez a kis netbirtok újjá akarja éleszteni a régi szőlőhegy világát. Újjá akarja építeni a ledőlt bástyákat, az enyészet világát, hogy újra élettel teljen meg a hegy, s a pince. Emlékezni, s újra átélni szeretne egy régi értékrendet. E sorok írója egy műegyetemet végzett srác, aki a jövőben a borral is szeretne foglalkozni.

Dr Bussay László borairól megjelent írások

Bussay Olaszrizling 2007

TáncolóMedve 2010. november - Balla Márton Amíg nem találkoztam Szászi 2006-os Szent György-hegyi olaszával és a 2007-es Banyászóval, azt hittem a 2007-es Bussay olaszrizling színvonalát megközelíteni sem lehet. Nem is tudom hányszor kóstoltam már…néha-néha ittam is… Az említett két olaszrizlingtől egy lényegi eltérés van a Bussay-ban. A 10g/l maradékcukor. Ez sokat billent a javára. Itt a blog-on is dicsértük már számtalanszor, alig változik az idő múlásával. Talán csak érettebb lesz picit, de ugyanolyan kellemes.

 

Közepes szalmasárga szín. Túlérett, aszalt sárga húsú gyümölcsök illata, végtelen hosszan, sokrétűen és kellemesen. Sárgabarack és méz.

Ízben is az aszalt sárgabarack és a méz dominálnak. Töménység és remek savak jellemzik (kíváncsi lennék mennyi a sava, hogy ilyen lazán tartja a 14-es alkoholt és a 10 gramm cukrot…). Kevés kesernye és hosszú utóíz. Más, mint a többi. Más stílus. 8 pont

(3400Ft körül van az ára és még ez is kapható!)