TáncolóMedve 2010. november - Balla Márton Amíg nem találkoztam Szászi 2006-os Szent György-hegyi olaszával és a 2007-es Banyászóval, azt hittem a 2007-es Bussay olaszrizling színvonalát megközelíteni sem lehet. Nem is tudom hányszor kóstoltam már…néha-néha ittam is… Az említett két olaszrizlingtől egy lényegi eltérés van a Bussay-ban. A 10g/l maradékcukor. Ez sokat billent a javára. Itt a blog-on is dicsértük már számtalanszor, alig változik az idő múlásával. Talán csak érettebb lesz picit, de ugyanolyan kellemes.
Közepes szalmasárga szín. Túlérett, aszalt sárga húsú gyümölcsök illata, végtelen hosszan, sokrétűen és kellemesen. Sárgabarack és méz.
Ízben is az aszalt sárgabarack és a méz dominálnak. Töménység és remek savak jellemzik (kíváncsi lennék mennyi a sava, hogy ilyen lazán tartja a 14-es alkoholt és a 10 gramm cukrot…). Kevés kesernye és hosszú utóíz. Más, mint a többi. Más stílus. 8 pont
(3400Ft körül van az ára és még ez is kapható!)